Annonsørinnhold

Sommeropplevelser i Asker – Til lands og til vanns

Publisert
13. juli 2020

Med så mange fine steder i en kommune kan det fort bli vanskelig å velge bare ett turmål. Men hvis du setter båten på vannet, eller tar sykkelen fatt, kan du oppleve hele Asker.

Tekst: Aina Skoland – Foto: Vibeke Glosli

Asker kommune har, i samarbeid med Asker Næringsforening og Visit Asker og Bærum, utarbeidet en kampanje med til sammen åtte saker for å gi deg gode tips til kortreiste sommeropplevelser i år. Disse sakene vil du framover kunne se digitalt på Budstikka og Røyken og Hurum avis, i tillegg til i ulike sosiale medier.

Både båtfolket og sykkelentusiaster kan finne sitt paradis i Asker. Med den langstrakte fine kommunen vår, ligger alt til rette for gode opplevelser, enten man sitter på sykkelsetet, eller man har satt sjøbein.

Den lange kystlinjen i kommunen vår gjør at båt og sommer er synonymer for mange i Asker.

Til vanns

Med en lang og vakker kystlinje, er det ikke rart at båt er populært i Asker.

Mange har båt og båtplass selv, og da er det lett å ta seg turen ut på øyer og holmer på fjorden. Har du lyst til å gå i land, er det for eksempel fullservice gjestehavner med toalett og garderobeanlegg i Vollen, Sætre og Holmsbu.

Det finnes også muligheter for å ankre opp, eller legge til en brygge, på mange mindre steder. Sjekk ut stedet du vil besøke i forkant.

Har du ikke båt er det faktisk også mulig å leie. Vollen Marina har for eksempel et par båter til utleie, og ofte er det mulig å finne båter til leie på Finn.no.

Kanoer kan du leie flere steder, som for eksempel på Holmsbu Badehotell og Søndre Vettre gård.

Du kan se mye av Asker fra sykkelsetet, og sykkelsporten står da også sterkt i kommunen vår.

… og på land

Hvis du trives bedre på sykkelhjul enn båtdekk, kan du komme deg over hele kommunen på land. Hurumlandet rundt, Tofterunden, Askerrunden – kjært barn har mange navn. Vi snakker om den populære sykkelrunden som går rundt størstedelen av kommunen, med Tofte i den ene enden, og Asker sentrum i den andre.

Hvis du begynner øverst på kartet, starter du i Asker sentrum, sykler Slemmestadveien om Nærsnes og Ramton camping, Åros, Sætre, Filtvet, Tofte, Klokkarstua og Hyggen, før du sliter deg opp Lierbakkene og følger Drammensveien tilbake til Asker sentrum.

Hvis ikke Lierbakkene gir deg nok motbakke i livet, kan vi også garantere en pulstopp om du tar bakkene fra Sætre og opp til Klokkarstua i en jafs.

På brygga - Asker

Ja takk, begge deler

Hvis du nå sitter og veier båt og sykkel opp mot hverandre, kan vi trøste med at du kan få i pose og sekk.

Hvis du har båt med plass til sykkel, er det jo ikke noe problem. Det er dessuten fullt mulig å ta med seg sykkelen om bord på hurtigbåten som går fra Aker Brygge, Fornebu, Vollen, Slemmestad og Drøbak.

Det som i hvert fall er sikkert, er at det er mange fine steder å ta pause eller landhugg hele veien rundt, enten du ønsker å få deg en matbit, besøke lokale attraksjoner, eller bare nyte naturen.

Her er det bare å finne fram kartet, eller gå inn her hvor du kan se alle våre tidligere saker om sommeropplevelser i Asker, og planlegg turen. Du kan også finne gode tips til besøksmål og attraksjoner på www.visitaskerbaerum.no.

God sommertur!

Kart: Godt Sagt