Annonsørinnhold

SPRØSTEKT SVINERIBBE MED GRØNNKÅL OG STEKTE POTETER

Publisert
21. november 2018

Lisa syltetøy er en liten familiebedrift som har levert kvalitetsvarer på Østlandet siden 1940.

Kort vei fra produsent til butikk gjør at Lisa Syltetøy kan garantere at alle varene som sendes ut er 100% nylaget og ferske.

Lisa produserer alt av syltetøy, saft og bærmasser til dagligvarebruk, institusjoner, storhusholdning og bakeri- og konditorisektoren. Syltetøyet produseres i små porsjoner med første sorterings bær, for å bevare mest mulig av det naturlige i produktene.

Lisa syltetøy passer like godt til frokost, kos og middag.

 

 middagstips med LISA AKEVITTGELÉ

Til svineribben trenger du:
500 gram tynnribbe per person
2,5 dl kyllingkraft
7,5 dl vann
3 laurbærblad
2 stjerneanis
½ kanelstang
6 nellikspiker
6 hvitløksfedd
1 tommelfingerstor fersk ingefær delt i mindre biter

Slik gjør du:
Skal du servere ribba på julaften begynner prosessen kvelden 21 desember. Gni ribba inn med rause mengder salt og grovkvernet pepper. Pakk ribba inn i alminumsfolie og la den ligge i kjøleskapet til den store dagen.

Hvis du tar utgangspunkt i at julemiddagen er ca 17.30 – må du starte ca kl 8 på morgenen.Lisa Akevittgelé med ribbe

Sett ovnen på 180 grader (over og undervarme) Ribba legges med svorsiden ned i en stor ildfast form. Fordel krydder, hvitløk og ingefær i formen. Hell over kyllingkraft og vann.

Legg alminiumsfolie over formen og sett den inn i ovnen. La stå i 45 minutter.

Ta ut ribba. Skru ovnen ned til 90 grader. Ta av folien og krøll den sammen som en ball. Legg denne under ribba idet du snur den, slik at svoren vender opp.

Om du har et steketermometer stikker du det inn i den tykkeste delen av ribba. Sett så ribba inn igjen i ovnen.

Deretter steker du ribba på lav temperatur i 7 timer til kjernetemperaturen viser 80 grader. Da skrur du opp varmen til 275 grader.

Nå må du følge med, for det som skjer inni ovnen på dette tidspunktet kan gjøre en nervøs ribbesteker lykkelig. Svoren begynner nå å poppe og forvandles til luftig baconsvor. Etter ca 20 minutter har du en perfekt ribbe.

La ribba hvile på kjøkkenbenken ca 45 minutter. Her er det viktig at du IKKE dekker til ribba.

Til grønnkålen med epler og bacon trenger du:
1 grønnkål
4 sjalottløk
5 baconskiver
2 epler
Smør til steking.

Slik gjør du:
Skjær kålen og bacon i strimler. Finhakk sjalottløk. Stek kålen i en god klatt smør under stadig omrøring i 5-7 minutter. Del eplene i små terninger. Ha i epler, sjalottløk og bacon. Stek det videre i 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Til stekte poteter trenger du:
600 gram kokefaste poteter
2 ss solsikkeolje til steking
2 ss smør
salt og pepper

Slik gjør du:
Vask potetene eller skrell dem. Kok forsiktig i saltet vann til de er nesten møre. Sil av vannet og del potetene i grove biter.

Forvarm en stekepanne med solsikkeolje, og stek potetene på høy varme til de har fått en fin farge. Skru ned varmen og tilsett smøret.

Krydre med salt og pepper og server.

Lisa Akevittgelé, Ribbe

Lisa Syltetøy AS, Ringeriksveien 173, 1339 Vøyenenga, Tlf.: 67 13 12 22