Annonsørinnhold

Fornebu S – fireåring med store ambisjoner

Publisert
28. september 2018

Fornebu S åpnet sine dører i 2014, og har siden den gang blitt Fornebulandets bankende, kommersielle hjerte. Nå fyller senteret fire år, og fremtiden er lys og inkluderende.

–Da vi flyttet til Fornebu i 2011 måtte jeg kjøre til CC Vest eller Meny på Snarøya for å handle. Nå rusler jeg bare trehundre meter til senteret og det forenkler hverdagen, sier Irma Jonsson (36). Hun og familien flyttet til Piloten da området var helt nytt, og hun har fulgt nøye med på utviklingen på Fornebu.

Fornebu S, uteområde, fire år bursdag

Fornebu S er et naturlig møtested

– Etter at senteret kom, har vi endelig fått et naturlig møtested. Uteserveringen på

Irma Jonsson (36), beboer på Fornebu

Irma Jonsson (36) bruker Fornebu S daglig.

Kaffebrenneriet er et av mine stamsteder. Selvsagt på grunn av god kaffe, men også fordi man kan nyte den nydelige kveldssolen på uteserveringen. Også vil jeg trekke frem Maya’s! Bedre pizza finnes ikke på denne siden av Lysakerelven, og daglig leder Bruno Bardellotto har virkelig skjønt hvordan man får gjestene til å trives, sier Irma.

Sønnen hennes på ti år setter også pris på lokalsenteret. Han og kameratene har for lengst funnet ut at Funky Frozen Yogurt har halv pris på yogurtis den første fredagen i måneden, og da sykler de til senteret for å kose seg.

fornebu S, fire år, bursdag, inne på senteret

Endelig strikkebutikk på senteret

I løpet av de fire årene Fornebu S har eksistert, har flere av butikkene blitt byttet ut. I høst åpnet By Malene Birger Concept Store, og det blir spennende å se om dansk design slår an hos Fornebubeboerne.

Elsiabeth Hjelle, leder Fornebu S

Senterleder Elisabeth Selvik Hjelle.

En annen butikk som åpner dørene denne høsten er Strikkemagi. –Det er med stor glede vi endelig åpner en strikkebutikk på senteret. Dette er et tilbud mange har ønsket seg i åresvis, sier senterleder Elisabeth Selvik Hjelle. En av de som gleder seg til nyåpningen er Irma Jonsson. –Jeg driver en strikkeklubb som møtes på Stockfleths annenhver tirsdag, og jeg er sikker på at Strikkemagi kommer til å få mange stamkunder!, sier hun. Strikkeklubben er åpen for alle, og vil du være med finner du Irmas_masker_Fornebulandet på Instagram.

Opplevelser utover shopping

I takt med at befolkningen øker på Fornebulandet, vokser også besøkstallet på Fornebu S. Men helt siden oppstarten har senterledelsen vært tydelige på at de ikke bare ønsker kvantitet, men også kvalitet.

– For fire år siden var vi stolte over å åpne dørene til verdens mest miljøvennlige kjøpesenter. Vi har ivaretatt vår grønne profil, og nå har vi etablert oss som et lite sentrum for store og små som ikke bare handler her, men som tilbringer tid hos oss. Vi har laget lekeplass ute for de små, lekepark inne, arrangert barseltreff, hundecafe og startet et bibliotek som gir naboene opplevelser utover shopping.

Det er viktig for oss at lokalbefolkningen trives hos oss, og vi er takknemlige for å bli så godt tatt imot, sier senterlederen.

Kjøpesenter med filosofi

Ingrid Brattset, leder Fornebupiloten

Ingrid Brattset (61), leder Fornebupiloten.

En annen som setter pris på at Fornebu S har satset på kvalitet i alle ledd er Ingrid Brattset (61). Hun leder Fornebupiloten og er opptatt av å skape gode møteplasser og liv mellom husene.

– Jeg er i utgangspunktet ikke et kjøpesentermenneske og har ikke sansen for kjøpesentere som møteplass, men Fornebu S stiller i en egen klasse. De har en ledelse og en filosofi som skiller seg ut, og de legger til rette for samarbeidsprosjekter som kommer lokalbefolkningen til gode, sier hun. Det er dette Ingrid brenner for. At Fornebusamfunnet skal være varmt og inkluderende, og at de som har flyttet hit skal slå røtter.

Og hvis Fornebu S med sine fire år gamle røtter kan bidra til trivsel og inkludering, så er det et skritt i riktig retning.

Fornebu S, Snarøyveien 55, 1364 Fornebu, Tlf.: Senterkontoret: Tlf. 23080812