Annonsørinnhold

Is og båter i Vollen

Publisert
13. juli 2020

Vollen har en lang historie med båtbygging og isskjæring. Nå er båtene ferdigbygget før de kommer hit, og isbitene klirrer godt i glasset når du sitter på brygga. Dette er skikkelig sommer!

Tekst: Aina Skoland – Bilder: Vibeke Glosli

Asker kommune har, i samarbeid med Asker Næringsforening og Visit Asker og Bærum, utarbeidet en kampanje med til sammen åtte saker for å gi deg gode tips til kortreiste sommeropplevelser i år. Disse sakene vil du framover kunne se digitalt på Budstikka og Røyken og Hurum avis, i tillegg til i ulike sosiale medier.

Å sitte på brygga i Vollen en solskinnsdag, lukke øynene og kjenne pizzalukten og høre andekvakking og lyden av glade barn som hopper i havet utenfor Oslofjordmuseet … Kan det bli bedre?

Hytteliv på båten

Marinaen i Vollen er det største bryggeanlegget for privatbåter i kommunen, og her har folk fra så langt unna som Tromsø båten liggende til kai.

Når de kommer hit, lever de hyttelivet på dekk, og da er det ikke nødvendig å reise langt av gårde for å nyte sommerlivet.

Senk skuldrene med en tur langs kyststien i Vollen.

Sommeraktiviteter

Det er nemlig et yrende folkeliv her nede ved sjøen på fine sommerdager, enten folk kommer i båt, med bil, buss eller sykkel. Eller hurtigbåten som går fra Aker Brygge, om Vollen og Slemmestad til Drøbak.

Vel framme i Vollen kan man ta badstu, leie vannscooter eller båt, dykke, eller få seg en bedre middag på brygga. Hvis du forflytter deg rett over bukta, til Oslofjordmuseet, kan du lære mye om Oslofjordens båt- og friluftslivshistorie, men du kan også bade, blant annet på Fritzøestranda som nylig oppnådde kvalitetsutmerkelsen «blått flagg».

Du kan dessuten leie kajakk, spille frisbeegolf, eller få deg en nystekt vaffel i den historiske Svelvikvillaen.

Dykking i Vollen

I Vollen ligger alt til rette for en deilig sommerdag.

Turmuligheter

Denne delen av Vollen er et godt utgangspunkt for en fin tur sørover langs et vakkert strekke av kyststien. Hvis du tar sikte mot Elnes får du en fin tur dels på grusvei, dels på lettere sti.

Elnes er et yndet sted for folk som skal overnatte i telt eller med hengekøye.

Et annet turalternativ er turstien som Vollen Vel og Vollen historielag har laget, der du kan lære om lokalhistorien fra flere informasjonstavler langs stien.

Mange gode restauranter i Vollen

Koselig sentrum

Vel tilbake fra tur kan du få med deg gode kunst- og håndverksopplevelser i form av Asker Kunstforenings galleri og Galleri Hebbe, samt et smykkegalleri og keramikkverksted.

Vollen har også mange hyggelige nisjebutikker med høy kvalitet og nøye utvalgte produkter, og de er til og med søndagsåpne!

Hvis du skulle få nok av sjøliv og softis på brygga (går det an?) er det ikke lange turen til en av de mer spesielle barene i området, nemlig Kråka Pub på Vettre, som holder åpent på fredagskvelden. Her selges forfriskninger fra eget og andre mikrobryggerier. Her, på Søndre Vettre gård, leier de for øvrig også ut kanoer og annet turutstyr.

God sommertur!

Kart: Godt Sagt