Annonsørinnhold

Her kommer Bærums største barnehage. Visst nok.

Publisert
14. februar 2017

Om seks måneder skal Bærums største barnehage stå klar. Bygget har så vidt forlatt tegnebrettet. Første spadetak er på ingen måte tatt. Kun styreren er ansatt. Hvordan skal nå dette gå?

1. august skal 200 barn flytte inn i den nye barnehagen bak det gamle flyplasstårnet på Fornebu. Året etter vil det være 300 barn og 70 medarbeidere her. Det fremstår dog som en fjern fremtid der man skuer utover den golde jordlappen som om seks måneder skal huse en fiks ferdig barnehage.

”Det som er ekstra spennende er at vi skal bygge en helt ny barnehage i et helt nytt samfunn”, sier Elisabeth Biørnstad Christensen som er ansatt som styrer. ”Blankere ark finner man vel ikke i dette landet, og det er jo utrolig moro”.

Å begynne fra ”scratch” gir muligheter som er de færreste barnehageansatte forunt. Her kan man påvirke egen arbeidshverdag, sette sitt preg på det pedagogiske opplegget, virkelig få brukt faget sitt.

”Her skal vi sammen definere hvordan lille Petter skal få en trygg barnehagetilværelse, samtidig som en gruppe på 300 barn skal få lov til å utfolde seg. Ja, er man arbeidssky er dette neppe det beste stedet å jobbe, for her må vi brette opp ermene”, fortsetter Elisabeth.

Bærum kommune og Elisabeth har store ambisjoner for barnehagen, den skal en være en sentral brikke i oppvekstmiljøet ute på Fornebu.

SE VÅRE LEDIGE STILLINGER HER

”Barnehage er en av de første arenaene hvor familier kan knytte bånd og skape et levende nærmiljø”, sier Elisabeth. ”Den daglige driften av barnehagen er bare én del av jobben her. Vi skal utrette så veldig mye mer enn det og ønsker å involvere foreldrene i langt større grad enn det som har vært vanlig i barnehager. Sammen med skoler, helsestasjoner og aldershjem skal vi skape et godt samfunn for de tusener som skal flytte hit. Jeg gleder meg stort”.

Det fremstår som en utfordrende oppgave å komme i mål på så kort tid, men Elisabeth har ”juksa” litt. Bygget som blir reist er modulbasert og har tidligere blitt brukt som en barnehage. Det er nå til totalrenovasjon på et verksted.

”I tillegg flytter Nansenparken barnehage inn her det første året, så frem til 1. august skal vi ikke ha tak i mer enn 100 barn, 8 barnehagelærere og 16 assistenter. I norsk målestokk er det for så vidt en veldig stor barnehage, men dette har jeg tidligere gjort på Høvik, så jeg er helt sikkert på at det skal gå bra. Men bevares, det vil kreve mye. Men hadde det vært enkelt hadde det ikke vært like spennende”.

Bærum Kommune, Postboks 700, 1304 SANDVIKA, Tlf.: 67 50 40 50