Annonsørinnhold

La det gro

Publisert
8. april 2021

Påsken er over, og med det har startskuddet gått for hagesesongen. Normalt sett strømmer folk til hagesentrene i disse dager, i jakten på inspirasjon og planteglede. Men i år må vi gjøre det annerledes.

Tekst: Aina Skoland – Foto: Vibeke Glosli

Sommeren er riktignok ikke her helt enda, men forberedelsene for en lang og deilig hagesesong er i gang. Da har områdets hagesentre og gartnerier en viktig jobb å gjøre. De tar gladelig den jobben i år også, de må bare gjøre det på en annen måte.

 

Familien Foss på Hageland Foss har foreløpig ikke kunnet åpne sin egen vakre besøkshage for publikum, men du kan forhåndsbestille og hente varene du trenger for å skape ditt eget sommerparadis utenfor butikken hans.

 

Sesongforberedelser

– Mange vet akkurat hva de skal ha, og da er det jo enkelt og greit å legge inn en bestilling på telefon, SMS, mail eller via sosiale medier, forteller Marius Foss på Hageland Foss i Røyken.

I disse dager er han travelt opptatt med å plukke bestillinger og sette dem ut på parkeringsplassen foran butikken for en smittevernsmessig trygg overlevering. – Det kanskje ikke alle tenker på er at vi også kan hjelpe dem på andre måter, understreker han.

– Det er riktignok ikke så enkelt å beskrive hvordan en busk ser ut over telefonen, men med kombinasjonen telefonsamtaler og utveksling av bilder elektronisk fram og tilbake, kan vi komme med mange gode forslag og tips til hagen.

At folk er i gang med forberedelsene, er han ikke tvil om. – Det går mye så-produkter, jord og gjødsel i disse dager, slår han fast.

 

Martin Nilsen på Sjøstrand gartneri har brukt de siste ukene på å dyrke fram stemorsblomster. Nå kan du få dem med deg hjem på en trygg og god måte ved å forhåndsbestille og hente, eller få tilkjørt.

 

Stemorsblomster

Martin Nilsen, innehaver på Sjøstrand gartneri, strekker seg også langt for å hjelpe kundene.

– Da pandemien traff i fjor, tok vi initiativ til å lage en ordentlig nettbutikk. Det virket kanskje overilt på det tidspunktet, men nå er vi veldig glade for at vi gjorde den jobben da.

At sesongen er annerledes i år enn vanlig, er han ikke i tvil om. – Vi har mange faste kunder, som står klare når vi åpner for sesongen nå i april, og det er vi veldig glade for. I tillegg er det mange som ringer og spør om tips og råd, og vi tar gjerne enda mer av det nå utover.

Kjøp stemorsblomster hos ditt lokale hagesenter.

Fargerike steblomster lover godt for årets hagesesong.

Vi skal i hvert fall hjelpe kundene våre som best vi kan. For en stor del opplever han pågangen av de samme varene som på Hageland Foss, og han merker at kundene deres er godt i gang med å klargjøre kasser og grønnsakshager for sesongen. Men det som går aller mest ut av butikken på Sjøstrand, er noe som kan muntre opp de fleste i en ellers dyster tid.

– Vi dyrker fram stemorsblomster selv, og det går det veldig mye av nå. Nilsen og hans medarbeidere leverer selvfølgelig ut forhåndsbestilte varer, enten bestillingene har kommet gjennom nettbutikk eller på andre måter, på en smittevernsmessig ansvarlig måte utenfor butikken, eller de leverer hjemme hos deg.

 

 

STØTT DITT LOKALE GARTNERI

Det finnes mange små og store gartnerier og hageutsalg rundt omkring i kommunen vår. Ta kontakt med dem gjennom deres kommunikasjonskanaler for en smittevernsmessig forsvarlig handel, enten du allerede vet hva du skal ha, eller du ønsker å få tips og inspirasjon til årets hagesesong. De håper alle at de snart skal få slippe dere inn i butikkene igjen.