Annonsørinnhold

Ta strikkepinnene fatt – for en ekstra lun høst

Publisert
31. oktober 2018

Ull er gull når gradene blir blå. Du kan strikke et varmende pledd til sofakroken, eller la pinnene trylle frem et veldedig bidrag til Rosa sløyfe-kampanjen for ekstra lun samvittighet.

Er du glad i å strikke, er det ingen grenser for hva du kan lage av puter, pledd og puffer til hjemmet ditt. Det er ekstra koselig nå som temperaturene synker, og behovet for varme sofakroker melder seg. Da finnes det ikke bedre materialvalg enn norsk ull.

Ullpledd, strikking, rett og vrang

Norsk ull

– Jeg har stor respekt for Rauma Ullvarefabrikk som har produsert kvalitetsgarn i i Romsalen siden 1927, sier butikksjef Kari Andersen i garnbutikken Rett & Vrang på Sandvika storsenter.

– Garnet deres er i en helt egen kvalitet, og den norske ulla har en særegen spenst og elastisitet som gir lette, varme og slitesterke plagg, forklarer hun.

Å strikke med kvalitetsgarn gir tekstilene en helt annen levetid, og nå som bærekraft har blitt et prinsipp for mange, føles det godt å vite at norsk ull er blant verdens mest miljøvennlige tekstilfibere.

 

Strikking i motebildet

Kari vet hva hun snakker om. Hun har jobbet med garn og håndarbeid i over førti år, og
tar seg gjerne tid til en prat med nye og gamle kunder som kommer innom butikken.rosa garn, strikking

– Strikking er i motebildet som aldri før, og jeg får ofte kunder innom som har tatt bilde av en genser i en av motebutikkene i andre etasje, også kommer de hit for å få tips om garnvalg og oppskrift.

Jeg hjelper dem så godt jeg kan, og senest i forrige uke kom det inn en bestemor som hadde fått et bilde av barnebarnet sitt som ønsket seg en bestemt genser. Hun endte opp med garn i tolv forskjellige farger og en oppskrift, forteller Kari.

rosa sløyfe, rosa garn, strikking, rett og vrang

Rosa sløyfe-strikk

Oktober er Rosa sløyfe-måned, og i hyllene hos Rett & Vrang er det nå fullt av rosa garn i ulike kvaliteter. Dale Garn har inngått et samarbeid med livsstilbloggeren Line Langmo, som har lansert et eget garn som heter Line Langmo Påfugl.

Det er et luftig og lekkert garn i luksusmohair som har høy trendfaktor denne høsten. I tillegg kan du strikke høstens ROSA SLØYFE-kolleksjon i Alpakka Magic. Det er et nydelig og supermykt luksusgarn som føles behagelig mot kroppen.

– For hvert solgte Rosa sløyfe-nøste vi selger, går fem kroner til brystkreftsaken og forskning på senskader etter brystkreftbehandling. Dette er med andre ord et strikkeprosjekt som gir ordentlig god samvittighet, sier Kari.

Hun minner også om ORANSJE SKJERF-kampanjen i regi av Kirkens Bymisjon der hjemmestrikkede skjerf deles ut til de som trenger litt ekstra varme i den kalde årstiden.

– Håndarbeid har en merverdi som ikke handler om penger, men om kjærligheten i hver maske. Både ROSA SLØYFE og ORANSJE SKJERF viser at vi kan vise omsorg for hverandre ved å strikke, og det går rett hjem hos meg, sier butikksjefen.

Rett og Vrang, Brodtkorbsgate 7, 1338 Sandvika, Tlf.: 67 54 18 68