Annonsørinnhold

Urban sommer i Asker sentrum

Publisert
13. juli 2020

Det er ingenting i veien for å ha en fin og avslappende sommerdag i urbane omgivelser! Spesielt ikke når det er så kort avstand mellom by og natur som i Asker sentrum.

Tekst: Aina Skoland – Foto: Vibeke Glosli

Asker kommune har, i samarbeid med Asker Næringsforening og Visit Asker og Bærum, utarbeidet en kampanje med til sammen åtte saker for å gi deg gode tips til kortreiste sommeropplevelser i år. Disse sakene vil du framover kunne se digitalt på Budstikka og Røyken og Hurum avis, i tillegg til i ulike sosiale medier.

Is på torget i Asker sentrum, akkompagnert av lyden av barn som hviner frydefullt i dammen, og kanskje en konsert fra utescenen foran kulturhuset – det er sommer det!

Asker sentrum har noe for alle og enhver.

Urbant sommerliv

Det er mange glade mennesker i Asker sentrum på fine sommerdager. Folk som skal handle i små nisjebutikker eller i de kjente kjedebutikkene, låne bøker, klippe håret, få en massasje, eller gå på kafé.

Her er det lett å finne et sted der du kan spise en bedre middag, enten du foretrekker at maten er kortreist, eller at den gir deg eksotiske assosiasjoner.

Asker sentrum er et levende sentrum med alle muligheter.

På tur i Asker

Den blå-merkede rundløypen, Haugborunden, tar deg blant annet rundt staselige Asker kirke.

Naturen rett rundt hjørnet

Hvis du føler behov for å kjenne på skogens ro etter en stund i et travelt sentrum, trenger du ikke sette deg i bilen av den grunn.

For en enkel liten gåtur der du kan senke skuldrene og nyte sommersolen, kan du følge Asker turlag – DNTs merkede rute «Haugborunden» helt fra sentrum. Turen går dels på gangsti og vei, dels om kirkegården, dels på sti. For å gå runden med barnevogn eller rullestol, kan du enkelt justere ruten uten at du mister tråden på kartet av den grunn.

Hvis du vil gå en lengere tur, eller ta bilen for den saks skyld, er det bare å fortsette opp til Semsvannet. Er du i det ekstra spreke hjørnet kan du også ta videre fatt på skråningen opp til Skaugumsåsen, og belønnes med en fantastisk utsikt på toppen.

Semsvannet

Ved Semsvannet kan du godt bruke en dag i seg selv. Du kan gå eller løpe runden rundt vannet, og gjerne ta deg en dukkert underveis.

NaKuHel har dessuten både kafé og yoga dagsretreat på Sem.

Like i nærheten finner du også Bergvang besøksgård, der en veldig søt gjeng med nye alpakkalam gleder seg over sin første sommer i disse dager. Dette er også stedet om du vil oppleve lokalmiljøet fra hesteryggen, se på kaninene eller kose med en hund eller to.

Asker Sentrum

Et knutepunkt

Asker sentrum er i det hele tatt et godt utgangspunkt for mange ulike turer og opplevelser i sommer.

Herfra går det tog i alle retninger, og du kan ta bussen fra Asker stasjon til lokasjoner over hele kommunen, så det er ingen grunn til å sitte inne når solen skinner ute.

God sommertur!

 


I sommer er det turistinformasjon på Asker innbyggertorg. Du finner dem mandag-fredag klokken 09.00-15.00 i Kirkeveien 204, på baksiden av Kulturhuset med inngang mot Trekanten kjøpesenter. Eller du kan ringe på 47 78 27 88.

Kart: Godt Sagt